luni, 15 martie 2010

"Paradoxul zilelor noastre"

“Paradoxul vremurilor noastre în istorie este ca avem:
cladiri mai mari, dar suflete mai mici;
autostrazi mai largi, dar minti mai înguste.
.......

Râdem prea putin,
Conducem prea repede,
Ne enervam prea tare
.........

Am învatat cum sa ne câstigam existenta, dar nu cum sa
ne facem o viata

........."O. Paller

Vremurile se schimba , traim intr-o lume intr-o continua miscare . Ar trebui sa fie de bine , dar totul se schimba in rau . Incepem cu adolescentii sau copii mai mici ca noi , care fac lucruri care nici nu stiam ca exista cand eram de varsta lor , injuraturi , tigari , bautura inca de la o varsta foarte frageda . In zilele de astazi oriunde mergi auzi numai discutii despre droguri sau alte porcarii care sunt la ordinea zilei , vedem multe cupluri de " unica folosinta" , fete mult prea dezbracate si mult prea fardate , baieti mult prea nesimtiti , adolescenti care vorbesc foarte urat cu parintii lor sau cu profesorii chiar daca ei sunt vinovati . De ce credem ca noi suntem stapanii lumii ? Si ca noi suntem cei mai destepti , cand ne vine cineva cu un sfat ne punem castiile in urechi si continuam cu orgoliu nostru. Toti " ajutam " la distrugerea lumii . Ajungem la adulti , vedem barbati care sunt tatici sau bunici , care fluiera sau fac alte onomatopee dupa niste copile .
Unde este respectul pentru batrani ( si aici vorbesc despre batranii care chiar merita respect ) , pentru profesorii , acei profesori care nu merita nesimtire , pentru parintii care nu fac altceva decat sa se sacrifice pentru copii lor. Unde este iubirea ? De ce au ajuns banii mai importanti decat iubirea ? De ce iubirea a devenit o rusine , sa-ti fie rusine sa-i zici persoanei iubite " Te Iubesc" doar pentru ca te aud amicii . De ce ne stricam viata cu nimicuri?
Nu ar trebui sa ne plangem ca viata ii asa si pe dincolo , singuri ne facem viata si din greseli invatam . Eu am invatat multe : Am invatat ca nu CE ai in viata conteaza , ci pe CINE ai in viata ,
am invatat ca viata trebuie pretuita , cum este ea , am invatat ca nimic nu te face mai fericit decat sa ai o familie iubitoare , prieteni adevarati si un iubit minunat . Ar trebui sa va gasiti raspunsul la intrebarea " De ce traim ? " . Care e raspunsul vostru?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu